Opel - History and Heritage
Opel - Collection Shop

Opel Collection Shop

Ontdek de Opel Collections en vind het perfecte cadeau.

Naar Opel Collection

GESCHIEDENIS EN ERFGOED.

Adam Opel sticht zijn onderneming op 21 januari 1862 in  Rüsselsheim. Het is de eerste etappe van een lange reis in innovatie. Lees hier over de geschiedenis van Opel.

1982 – Bouw van een nieuwe fabriek in het Spaanse Saragossa

In het Spaanse Saragossa wordt een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe fabriek, waar de Opel Corsa zal worden gemaakt. Dit nieuwe compacte model wordt in korte tijd een groot succes in zijn klasse.

1985 – Katalysator beschikbaar voor alle Opel-modellen

Als eerste Duitse autofabrikant biedt Opel voor ieder model een uitvoering met katalysator aan.

1986 – De Omega uitgeroepen tot Auto van het Jaar

De nieuwe Omega wordt bekroond als Auto van het Jaar.

1990 - Opel introduceert als eerste autofabrikant een recyclingprogramma voor kunststof-onderdelen

Opel is de eerste autofabrikant die een recyclingprogramma introduceert voor kunststof-onderdelen. Deze stap laat zien dat de onderneming zich consequent inzet voor de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën. De ingenieurs in Rüsselsheim zorgen ervoor dat gevaarlijke materialen, zoals asbest en cadmium, uit het productieproces verdwijnen. Ook wordt gewerkt aan een aanzienlijke vermindering van oplosmiddelen en CFK’s.

1991 - Kadett wordt uit productie genomen. De nieuwe Astra verschijnt.

Na jarenlang een van de best verkochte auto’s te zin geweest komt er een einde aan de productie van de Opel Kadett. Zijn opvolger, de Astra, is uitgerust met een geavanceerd veiligheidssysteem, inclusief stalen balken in de portieren, veiligheidsprofielen in de stoelzittingen en gordelspanners. Opel introduceert ook het eerste off-road model, de Frontera, die binnen een jaar Europees marktleider wordt in zijn klasse.

1995 – Introductie van de Vectra B

Opel introduceert de Vectra B, aanvankelijk in twee uitvoeringen – als 4- en 5-deurs, een jaar later gevolgd door de stationwagon.

Een nieuwe primeur onder de Duitse autofabrikanten: Opel rust al zijn auto’s uit met full-size airbags voor de bestuurder en de voorpassagier.

Vergroten

1999 - De Opel Millennium Express

Opel viert zijn honderdjarig bestaan in stijl met de Opel Millennium Express, een multimedia-tentoonstelling die een complete trein in beslag neemt. De rijdende tentoonstelling, die talloze Europese steden aandoet, trekt veel bezoekers en wordt diverse malen bekroond.

 

De 50-miljoenste Opel, een Omega, rolt van de assemblagelijn in Rüsselsheim. Met de Zafira introduceert Opel een nieuwe klasse compacte stationwagons. De Zafira is voorzien van het zeer veelzijdige Flex7-zitsysteem.

2000 – Start van de productie van de Opel Agila

De eerste kleine 5-deurs stadsauto van Opel, de Agila, doet zijn intrede. Daarnaast wordt een variant van de Zafira die op aardgas rijdt, geïntroduceerd.