Vorige
 • New Opel Insignia hatchback - Static Cornering Light

  Static Cornering Light

  Throws light 90° to the left or right so you can see better what’s around the corner.

  New Opel Insignia hatchback - Dynamic Cornering Light

  Dynamic Cornering Light

  The headlights turn into the curve by up to 15°. Activated by steering angle and speed.

  New Opel Insignia hatchback - High Beam with Assist (HBA)

  High Beam with Assist

  HBA automatically dips your headlights when it detects other vehicles ahead.

  New Opel Insignia hatchback - Adverse Weather Light

  Adverse Weather Light

  Activated by wipers or a rain sensor, this setting improves vision in wet weather.

 • New Opel Insignia hatchback - Highway Light

  Highway Light

  Raises, brightens and extends the beam to 140 metres – without blinding other drivers.

  New Opel Insignia hatchback - Country Road Light

  Country Road Light

  Wider and brighter than normal, for a 70-metre dazzle-free beam.

  New Opel Insignia hatchback - Town Light

  Town Light

  Spreads the light wider and lower. Activated by vehicle speed and street lighting.

  New Opel Insignia hatchback - Pedestrian Area Light

  Pedestrian Area Light

  Highlights potential hazards with a wider spread of light (an extra 8° left and right).

Volgende

Proefrit

Een proefrit zegt meer dan duizend foto’s. Via het proefritformulier kunt u een afspraak maken.

Reserveer hier

CONTROLE IS COMFORT.

Waarom zou u risico’s nemen? De jongste generatie rijhulpmiddelen in de nieuwe Insignia geeft het begrip ‘zorgeloos rijden’ een heel nieuwe en tastbare dimensie.

New Opel Insignia hatchback - Adaptive Forward Lighting (AFL+)

Adaptive Forward Lighting (AFL+)

De Insignia kan als optie uitgerust worden met het Adaptive Forward Lighting, een van de meest geavanceerde verlichtingssystemen in het middensegment.

De beweegbare elementen in de gestroomlijnde bixenonkoplampen passen zichzelf aan de verschillende rijomstandigheden aan en verhogen uw veiligheid en rijcomfort. De diverse adaptieve lichtfuncties bieden steeds de best mogelijke verlichting: in vergelijking met vaste koplampen bestrijkt de lichtbundel tot 90 % meer van de weg, zonder de andere bestuurders te verblinden.

 

AFL+ verhoogt uw zicht in zowel lange als scherpe bochten. Resultaat: meer veiligheid, minder stress


New Opel Insignia hatchback - Opel Eye Traffic Sign Assistant & Lane Departure Warning

Opel Eye: Traffic Sign Assistant, Lane Departure Warning en Following Distance Indication/Forward Collision Alert

Het Opel Eye van de Insignia is een camerasysteem met vier functies: het leest en onthoudt snelheidsbeperkingen en aanverwante symbolen, inhaalverbodsborden, stadsbeperkingen, enz. en geeft ze weer. Het systeem waarschuwt de bestuurder ook wanneer hij onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt, geeft voortdurend de afstand tot de voorligger aan en waarschuwt de bestuurder als een aanrijding onvermijdelijk wordt.

 

De Traffic Sign Assistant (TSA) van de Insignia houdt de bestuurder realtime op de hoogte van verkeersbeperkingen en laat hem weten of ze nog geldig zijn. De camera herkent snelheidsborden en inhaalverbodsborden, geeft ze onmiddellijk weer en geeft ook het einde van de beperkingen aan.

 

De camera wordt ook gebruikt door de Lane Departure Warning (LDW), die onmiddellijk wordt geactiveerd wanneer de wagen een lijn overschrijdt zonder dat de richtingaanwijzers actief zijn. Een geluidssignaal en een indicator in het instrumentenbord waarschuwen de bestuurder onmiddellijk.

 

De Following Distance Indication (FDI) meet voortdurend de afstand tot de voorligger in het instrumentenbord en vermijdt boetes voor bumperkleven. De functie Forward Collision Alert (FCA) wordt geactiveerd wanneer de auto sneller dan 40 km/u rijdt en geeft een visuele en auditieve waarschuwing wanneer een aanrijding dreigt.


Vergroten

Adaptive Cruise Control (ACC)

Een radarsensor houdt uw kruissnelheid en de gekozen afstand tot uw voorligger aan met behulp van het gaspedaal en de remmen. De volgafstand ten opzichte van de voorligger kan via toetsen op het stuur worden ingesteld. Een groene verklikker in de vorm van een voertuig licht op wanneer de radarsensor een voorligger detecteert. Wanneer u de voorligger te snel nadert, geeft het systeem visuele en auditieve waarschuwingen. Als de wagen een automatische transmissie heeft, wordt hij bovendien automatisch afgeremd, wanneer nodig zelfs tot volledige stilstand. Dat vertaalt zich in een maximale controle over het volledige snelheidsbereik.

 


Vergroten

Side Blind Zone Alert (SBZA)

Niemand heeft ogen op zijn rug en daarom beschikt de Insignia over het SBZA-systeem (Side Blind Zone Alert) met radarsensoren. Dit systeem houdt voortdurend de dode hoek in het oog, de cruciale zone van 3,5 tot 5 meter die u niet ziet wanneer u in de buitenspiegels kijkt. Wanneer het systeem gevaar opmerkt, licht er een LED-lampje op in de respectievelijke buitenspiegel.


Vergroten

Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Wanneer u achteruit moet rijden in het verkeer, weet u precies hoe nuttig het Rear Cross Traffic Alert (RCTA) kan zijn. Het gebruikt radarsensoren om voertuigen te detecteren die u tijdens het achteruitrijden niet kunt zien, en dat tot een afstand van 20 m. Het toont een waarschuwingssignaal op het scherm van de achteruitrijcamera en laat aan de respectievelijke kant een geluidssignaal horen.


Vergroten

Lane Change Alert (LCA)

Snel naderende achterliggers kunnen in alle situaties gevaarlijk zijn, maar zeker bij het veranderen van rijstrook. Met behulp van een radar met een bereik van ongeveer 70 m waarschuwt Lange Change Alert (LCA) u voor de snel naderende voertuigen in aanpalende rijstroken.