New Opel Insignia hatchback - HMI & Infotainment
Nieuwe Insignia 5-deurs – Infotainmentinstructiefilmpjes

Klaar om bij te leren?

Met onze instructiefilmpjes bent u in een handomdraai vertrouwd met de infotainmentsystemen van de nieuwe Insignia.

Nieuwe Insignia 5-deurs – Vaak gestelde vragen over infotainment

Zijn er nog vragen?

Ga naar de vaak gestelde vragen (FAQ) voor antwoorden over de infotainmentfuncties van de nieuwe Insignia.

Zie DE DINGEN DUIDELIJKER.

Schermen die u precies de informatie geven die u nodig hebt, duidelijk, eenvoudig en op een begrijpelijke manier, bedieningselementen die u een intuïtieve controle geven… De nieuwe ‘Human Machine Interface’ (HMI) maakt rijden eenvoudiger en leuker.

Vergroten

Stuurwieltoetsen

Het nieuwe stuur met optionele bedieningstoetsen ziet er niet alleen mooi uit, het voelt ook goed aan. Oogstrelende chroomaccenten en schitterende ergonomie gaan hand in hand. Het is ontworpen om u te helpen uw blik op de weg te houden en vormt een natuurlijk deel van de interface-ervaring.


Vergroten

3,5” Driver Information Center

Het monochrome 3,5”-standaardscherm bewijst dat niets aan de nieuwe Insignia ‘basic’ is. Het houdt u op de hoogte van de informatie gegenereerd door de boordcomputer, zoals het brandstofverbruik, de ritgegevens en de rijhulpsystemen.


Vergroten

4,2” Driver Information Center

Het 4,2” grote kleurenscherm geeft alle traditionele boordcomputergegevens weer en combineert ze met een audiobediening, telefoonfuncties, een navigatiesysteem en toegang tot al uw andere favoriete functies dankzij de stuurwieltoetsen.


Vergroten

8” Driver Information Center

Groot, helder, kleurrijk en boordevol informatie: maak kennis met het nieuwe hogeresolutiescherm van 8” achter het stuurwiel. Dit systeem werd zo ontwikkeld en gepositioneerd dat het elk informatie-, communicatie- en controleaspect rechtstreeks weergeeft, zowel in woorden als grafisch. Als u overschakelt van de Tour- naar de Sport-modus, wordt de digitale weergave vervangen door een analoge weergave en en ziet u alle nodige informatie over de voertuigsystemen.


Vergroten

R300-radio

Hoeveel infotainment zoekt u? De basisradio R300 biedt een 4,2”-kleurenscherm, 7 luidsprekers en 25 preselecties. Een aux-ingang en USB-poort zijn standaard. De CD-speler is als optie verkrijgbaar. Dit systeem levert een vermogen van 4x20 watt, zes klankinstellingen, een snelheidsafhankelijke volumeregeling en regelbare bassen.


Vergroten

R400 met Bluetooth®

De R400 neemt de specificaties van de R300 over en breidt ze uit met stuurwieltoetsen en een Bluetooth®-interface voor handsfree bellen en audiostreaming. Een CD-speler is als optie leverbaar. Hebt u een complexe of drukke dagregeling? Dankzij de R400 blijft u up-to-date en houdt u alles onder controle.


Vergroten

IntelliLink Touch R700

Maak kennis met IntelliLink. Met de IntelliLink Touch R700 kunt u alle meest gebruikte functies van uw smartphone of tablet rechtstreeks integreren in de gebruikersinterface van de Insignia. Zo kunt u deze functies rechtstreeks op het 8”-scherm bedienen.

 

Het touch screen geeft tot acht apps per scherm weer, met een handige ‘Back’ of ‘Home’-toets om terug te keren naar het startscherm. Het aantal schermen hangt af van uw eigen input. Er is bovendien een app-balk waarmee u van de ene app naar de andere kunt springen zonder het startscherm te raadplegen. U kunt het startscherm ook tot in de puntjes configureren op maat van uw voorkeuren. Tot 60 instelbare favorieten, zenders, tracks, telefoonnummers, enz. worden heel eenvoudig opgeslagen en even eenvoudig geopend of verwijderd.

 

Een spraakbediening is eveneens van de partij, net als de mogelijkheid om het touch screen in de lage middenconsole te gebruiken om radiozenders te kiezen, favorieten in te stellen en te telefoneren. Er zijn dus in het totaal vier manieren om het infotainmentsysteem te controleren: spraak, stuurwieltoetsen, touch screen of het optionele touchpad met handschriftherkenning. Aan u de keuze.

 

Ook meegenomen is dat de radio behalve al die technologie ook een uitmuntende klank biedt. De geluidskwaliteit is ronduit indrukwekkend. USB, aux-ingang, spraakbediening voor alle bronnen, handsfree bellen via Bluetooth® en spraakherkenning via de telefoon zijn inbegrepen.


Vergroten

IntelliLink Navi 900

Net als het IntelliLink Touch R700-systeem biedt IntelliLink Navi 900 een universele connectiviteit voor een perfecte integratie van uw smartphone via Bluetooth® en USB. Het systeem is ook voorbereid om de specifieke apps te ondersteunen die zullen worden aangeboden. Daarnaast voegt het een hypergeavanceerd navigatiesysteem toe, compleet met 2D- en 3D-weergave, continu zoomen en vloeiend bladeren, Points of Interest en verkeersinformatie van diverse bronnen. Dat alles resulteert in een eenvoudige, efficiënte routeplanning.

 

U zult merken dat het instellen van bestemmingen kinderspel is. Behalve het 8”-kleurenaanraakscherm kunt u ook ‘One Shot’-spraakcommando’s gebruiken, zoals “Brussel, Hoofdstraat 22” of kunt u het eenvoudig bereikbare touchpad achter de versnellingspook gebruiken. Daarmee kunt u de cursor op het scherm gebruiken om elk item te selecteren door een-, twee- of drievingerige bewegingen te maken zoals op smartphones of tablets. Dankzij het touchpad kunnen bestemmingen en telefoonnummers ook met handschriftherkenning worden ingevoerd. Maar welke manier u ook kiest, de controle is steeds uiterst intuïtief en leidt de bestuurder nauwelijks af.

 

Een intern flashgeheugen geeft snel toegang tot de navigatiegegevens en met RDS-TMC of de vergelijkbare betaalsystemen in het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk behoort ook dynamische navigatie tot de mogelijkheden Verkeersberichten doorlopen gaat vlot aangezien ze volledig op het scherm en op de kaart worden weergegeven. De nauwkeurigheid van het systeem vertaalt zich zelfs in rijstrookbegeleiding voor snelwegen.

 

De audio- en klankregeling staan op hetzelfde hoge niveau als die van het IntelliLink Touch R700-systeem, met een DAB=std. toegang tot DAB/DAB+ en DMB-R en een optionele CD-speler.


Vergroten

BOSE® Sound System

De topsystemen (IntelliLink Touch R700 en IntelliLink Navi 900) kunnen worden uitgebreid met de hoogwaardige luxe van het speciaal ontwikkelde BOSE® Sound System met 8 hoogwaardige luidsprekers. Het vermogen bedraagt 4x25 watt en 2x50 watt, met een digitale soundverwerking van BOSE® om de helderheid en surroundklank van een concertzaal te creëren. Een belangrijk voordeel is dat u de klank zelf kunt instellen met de zeskanaals equalizer.