Astra-ST

de nieuwe Opel Astra Sports Tourer

AstaSTBack

Voor werk en gezin: wereldpremière voor de Opel Astra Sports Tourer.

Opel zet zijn succesverhaal verder in de compacte klasse, met maar liefst twee nieuwe modellen, die worden voorgesteld op het internationale autosalon van Frankfurt (17 tot 27 september). De vijfdeursversie van de nieuwe Astra treedt voor het eerst in de schijnwerpers voor een internationaal publiek, samen met de Astra Sports Tourer, die eveneens zijn première viert op het belangrijkste autosalon ter wereld. De jongste telg van de nieuwe generatie van compacte breaks is uitgerust met dezelfde trendsettende ontwikkelingen als de vijfdeurs van dezelfde familie, waarvoor de orderboeken al sinds juli open zijn.

AstraSTKick

Slim en flexibel: nieuwigheden voor de laadruimte komen dagelijks van pas.

Opel biedt een uiterst praktische nieuwigheid voor de nieuwe Astra Sports Tourer, die dagelijks van pas komt: voor het eerst kan de achterklep geopend worden zonder aanraking of afstandsbediening. In combinatie met het “Keyless Open” ontgrendel- en startsysteem volstaat een lichte schopbeweging onder de achterbumper om de achterklep te openen. Bij een tweede schop onder de bumper gaat de klep weer dicht. Het intelligente systeem detecteert eventuele hindernissen en stopt het mechanisme in geval van nood. Verder kan de achterklep nog steeds geopend worden met een knop aan de bestuurderskant of met de afstandsbediening van de sleutel.

AstraSTDoor

Efficiënte plaatsbenutting: atletisch design met heel wat ruimte.

De Sports Tourer van de nieuwste generatie heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger, namelijk 4.702 millimeter lang, 1.871 millimeter breed (met ingeklapte buitenspiegels) en 1.499 millimeter hoog. Toch biedt hij veel meer plaats voor passagiers en bagage. De bestuurder krijgt 26 millimeter meer hoofdruimte, terwijl de passagiers achterin 28 millimeter meer beenruimte hebben. Dat zijn twee belangrijke verbeteringen die het ruimtegevoel en het reiscomfort ten goede komen. Verder kan de nieuwe Astra Sports Tourer nu 1.630 liter bagage aan, dankzij de efficiënte ruimtebenutting.