Opel Eye, een extra blik op de wegDankzij het Opel Eye camerasysteem heb je als bestuurder een extra paar ogen, die de weg en de rest van het verkeer mee in de gaten houden.

Opel Eye

Dankzij het Opel Eye camerasysteem heb je als bestuurder een extra paar ogen, die de weg en de rest van het verkeer mee in de gaten houden. De vier verschillende functies van Opel Eye helpen je zo de verkeerssituatie juist in te schatten en de veiligheid op de weg te verbeteren.

TSA herkent verkeersborden

De Traffic Sign Assistant (TSA) van Opel geeft in real-time de geldende snelheidsbeperkingen weer, op basis van de verkeersborden die hij ziet langs de weg. De groothoekcamera herkent bovendien ook inhaalverbodsborden en andere beperkingen die gelden op de snelweg of in de stad. Zo ben je als bestuurder zeker dat je geen enkel belangrijk verkeersbord hebt gemist en je steeds veilig onder de verplichte maximumsnelheid blijft.

Opel Eye

Blijf op je rijkstrook met de Lane Departure Warning

Vermoeidheid, een gebrek aan concentratie of luidruchtige kinderen op de achterbank kunnen je als bestuurder flink parten spelen. Voor je het weet zorgt een kleine onoplettendheid ervoor dat je onbedoeld van je rijstrook afwijkt en een gevaarlijke situatie creëert voor de rest van het verkeer. Voor zulke momenten is er de Lane Departure Warning (LDW), een alarmsysteem dat wegmarkeringen scant en je verwittigt wanneer je een lijn overschrijdt zonder je richtingaanwijzers te gebruiken. Je krijgt in zo’n geval onmiddellijk een geluidssignaal te horen en een duidelijke melding op je dashboard te zien.

Opel Eye

Voldoende afstand met je voorligger

Dankzij de Following Distance Indication (FDI) krijg je voortdurend de afstand tussen jou en je voorganger te zien op je instrumentenbord. De camera houdt die afstand nauwkeurig in het oog, zodat je steeds op een veilige afstand blijft en geen boete voor bumperkleven in je brievenbus krijgt. Het Forward Collision Alert (FCA) gaat nog een stapje verder. Dit alarmsysteem treedt in werking wanneer je te dicht bij je voorganger komt aan een snelheid boven 40 km/u en de kans op een aanrijding dus reëel wordt. Op het instrumentenbord verschijnt dan een opvallende visuele waarschuwing en er weerklinkt een duidelijk alarmsignaal.

Opel Eye

Het vierdelige Opel Eye systeem is een bijzonder doeltreffend hulpmiddel op de weg naar een veiliger verkeer. Het camerasysteem kijkt mee naar de verkeerssituatie waarin je je bevindt en geeft een sein als er iets fout dreigt te gaan, zodat je op tijd je rijgedrag kan bijsturen. Meer info over de werking van het Opel Eye camerasysteem vind je hier. Nog vragen? Neem een kijkje op onze FAQ pagina of neem contact op met een Opel dealer in je buurt.