AdBlue®.De frisse wind door je dieselmotor.

Adblue

AdBlue®*, de frisse wind door je dieselmotor.

Van klassieke dieselmotoren is bekend dat ze onze ecologische voetafdruk geen goed doen. Maar dankzij AdBlue® wordt de uitstoot van schadelijke stikstofoxiden door een dieselmotor tot een minimum beperkt. Wij leggen deze nieuwe technologie even uit.

Wat is AdBlue® precies?

AdBlue® is een zuivere, niet-giftige en geurloze vloeistof die enkel uit 67,5% water en 32,5% ureum bestaat. Het is niet ontvlambaar en het is biologisch afbreekbaar, en dus niet schadelijk voor het milieu. De AdBlue® vloeistof hoor je in een apart reservoir van je wagen te gieten, op eenzelfde manier als je brandstof tankt. De AdBlue® zorgt ervoor dat de uitstoot van stikstofoxiden van je dieselmotor tot een minimum worden beperkt, zodat de impact op het milieu aanzienlijk kleiner wordt.

Adblueadblue

In een zogenaamd SCR (Selective Catalytic Reduction) systeem, wordt de AdBlue® in het uitlaatsysteem van je wagen geïnjecteerd. Op dat moment komt ammoniak vrij en ontstaat een chemische reactie met de uitlaatgassen waarbij de schadelijke stikstofoxiden worden omgezet in zuivere stikstof en water. Er komen dus geen verontreinigende stoffen in de lucht terecht.

Waarom is het zo belangrijk?

De Europese wetten worden steeds strenger als het over dieseluitstoot gaat. En terecht, want de stikstofoxiden die onze dieselwagens produceren zijn mee verantwoordelijk voor de slechte luchtkwaliteit in vele steden op onze planeet. AdBlue® en de SCR-technologie zijn een belangrijk middel om die schadelijke uitstoot terug te dringen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

adblue

Hoe gebruik je het?

Opel wagens met de revolutionaire BlueInjection technologie beschikken over een extra tank voor de AdBlue® vloeistof, naast die van de gewone brandstof. Het verbruik van AdBlue® ligt een pak lager dan dat van de diesel (ongeveer 20 keer lager), je hoeft de vloeistof dus pas na 4.000 tot 6.500 kilometer bij te vullen. Een waarschuwingslampje op je dashboard geeft duidelijk aan wanneer het tijd wordt om bij te tanken.

Voor meer info over het gebruik en het effect van AdBlue®, kan je een kijkje nemen bij onze FAQ. Check meteen ook ons overzicht van alle vloeistoffen. in je wagen, zodat je steeds veilig de weg op gaat.

*AdBlue® is een gedeponeerd handelsmerk van Verband der Automobilindustrie e.V.