Opel behaalt in september marktaandeel van 9,32 procent in België.Het hoogste maandelijkse marktaandeel sinds december 2009.

Marktaandeel

Opel haalt voordeel uit de tijdige en consistente voorbereiding op de overgang naar de nieuwe WLTP-testcyclus (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure): het merk met de bliksemschicht bereikte in België met zijn personenwagens een marktaandeel van 9,32 procent in september. Dat is het hoogste maandelijkse marktaandeel sinds december 2009.

“We hebben ons gedurende jaren voorbereid op deze veranderingen en ons aanbod tijdig gecertificeerd volgens WLTP en Euro 6d-TEMP. Daar mogen we trots op zijn en we plukken er nu de vruchten van. Wat de discussies over een dieselverbod in bepaalde stadscentra betreft, kunnen we duidelijk zijn: wie een Opel koopt, hoeft niet bang zijn voor een rijverbod”, zegt Sam Vilain, Sales Director Opel Belgium.

Opel profiteerde ook in andere Europese landen van de uitgebreide beschikbaarheid van WLTP-gecertificeerde voertuigen. In Duitsland bereikte Opel met zijn personenwagens een marktaandeel van 10,2 procent, de beste waarde sedert december 2010. Het merk met de bliksemschicht haalde een marktaandeel van bijna 6 procent in Spanje, terwijl het bedrijf in Frankrijk met 4,3 procent zijn beste marktaandeel voor personenwagens haalde sinds mei 2015. Ook Vauxhall, het Britse zustermerk van Opel, boekte uitstekende verkoop­resultaten in september. Het marktaandeel voor personenwagens en lichte bedrijfs­voertuigen samen bereikte de hoogste waarde in 18 maanden, namelijk 8,6 procent.

Nieuwe voertuigen die vanaf 1 september 2018 worden geregistreerd, moeten gecertificeerd zijn volgens de WLTP-rijcyclus. Die procedure levert verbruiksgegevens op die veel dichter bij de realiteit liggen dan voorheen met de NEDC-testcyclus (New European Driving Cycle). In tegenstelling tot sommige concurrenten implementeerde Opel deze regelgeving al vroeg, waardoor het volledige personenwagenaanbod van het merk zonder beperkingen of vertragingen beschikbaar is.

Bovendien is Opel al klaar voor de nieuwe Euro 6d-TEMP-emissienorm: momenteel verkoopt de autoproducent uit Rüsselsheim 127 modellen die reeds voldoen aan de nieuwe, strikte norm. Die treedt ten laatste op 1 september 2019 in werking voor alle nieuw geregistreerde voertuigen.

Moderne voertuigen die voldoen aan Euro 6d-TEMP – ongeacht of ze uitgerust zijn met een benzine- of dieselmotor – staan buiten de huidige discussies over een mogelijk rijverbod in de binnenstad,.