De beste motorolie.Essentieel voor vlekkeloos rijcomfort.

Motorolie

 

De motor is het kloppende hart van je Opel. Dat je er dus goed aan doet om je motor in topconditie te houden, spreekt voor zich. Dat doe je onder meer door de juiste motorolie te gebruiken. De boel gesmeerd houden, vermijdt heel wat problemen aan je motor en levert je een comfortabele rit op.

Door innovatieve technologieën, strengere milieueisen en nieuwe trends, evolueert de autowereld voortdurend. Ook op het vlak van een goede motorolie wordt de consument steeds veeleisender. Dat resulteert in smeermiddelen die vandaag zuiniger, schoner en betrouwbaarder zijn dan ooit.

Unieke specificaties.

Omdat we bij Opel zeker willen zijn dat je alleen de beste olie gebruikt voor jouw motor, hebben we de dexosTM motoroliën ontwikkeld. Die zijn erop gericht om elke Opel motor kerngezond te houden, met een focus op drie belangrijke punten.

Een goede motor? Een propere motor!

Vuil en onzuiverheden zijn de natuurlijke vijanden van een perfect draaiende motor. Via de lucht of de brandstof die je gebruikt, kunnen minuscule hoeveelheden vuil in je motor terechtkomen. Ook het roet dat binnen in de motor ontstaat bij de verbranding van (vooral) diesel, kan nefast zijn voor de gezondheid van je wagen. De motoroliën van dexosTM absorberen deze vuildeeltjes, zodat ze niet in de motor achterblijven.

Minder wrijving, minder verbruik.

De Opel dexosTM motoroliën hebben als doel je wagen zo zuinig mogelijk te laten presteren. Hoe ze dat precies doen? Ze vormen een sterke oliefilm, die zich verspreidt tussen alle kleine, snel bewegende onderdelen van de motor. Deze film zorgt ervoor dat die bewegende onderdelen elkaar niet raken. Geen ongewenste wrijving dus, waardoor er geen energieverspilling is. Wat je wel krijgt, is een superefficiënte motor.

Altijd een vlotte start.

Wil je ook tijdens de koude wintermaanden snel en probleemloos je wagen kunnen starten? De dexosTM motorolie kan je daarbij helpen. Ze is zo samengesteld, dat ze bij lage temperaturen niet dik en stroperig gaat worden. Een te dikke olie geeft immers veel weerstand en maakt het dus extra moeilijk voor de motor om op toerental te komen. De soepele olie van dexosTM beperkt de weerstand en verspreidt zich snel doorheen de hele motor.

Opel heeft verschillende dexosTM categorieën ontworpen, die aansluiten bij de verschillende automodellen en motortypes. De meest recente toevoeging, de dexos1TM Gen 2 specificatie, is ontwikkeld om gebruikt te worden in de meest geavanceerde Opel motoren. Die nieuwe motoren zijn compact maar tegelijk ook bijzonder krachtig, waardoor er binnenin erg veel druk ontstaat. Het risico bestaat in zo’n geval dat de brandstof te snel ontbrandt. De dexos1TM Gen 2 specificatie maakt die vroegtijdige ontbranding onmogelijk.

Welke dexosTM olie is nu de beste voor jouw Opel? Contacteer even een erkende Opel garage en je komt meteen te weten welke motorolie je wagen nodig heeft. Bij je dealer kan je ook terecht voor een oliewissel, wanneer ze aan vervanging toe is. Dat kom je te weten door regelmatig je oliepeil te checken.