New Opel Meriva - Overview

Alleen uit voorraad.

De OPEL MERIVA

Praktische MPV met maximale flexibiliteit.

De Meriva combineert zijn opvallende, stijlvolle design met een zeer praktische inrichting en toonaangevende technologie. Ontdek wat de Meriva zo bijzonder maakt.

 

De wijd openslaande FlexDoors zorgen voor een aangename instap en door zijn hoge zit behoudt u altijd het overzicht. Achter het stuur voelt u direct de Duitse degelijkheid en kwaliteit waar Opel voor staat. De Meriva werd onlangs nog benoemd als de auto met het minst aantal defecten en bekroond met het Duitse TUV Gold- certificaat.

Proefrit

Een proefrit zegt meer dan duizend foto’s. Via het proefritformulier kunt u een afspraak maken.

Reserveer hier

Vergroten

Comfort dat bij u past

De Opel Meriva heeft een wereldprimeur: het is de eerste auto met een ergonomisch concept dat vanwege zijn special rugvriendelijke eigenschappen in zijn geheel is gecertificeerd door de vooraanstaande Duitse AGR. Dat heeft hij onder meer te danken aan de unieke FlexDoors®, de FlexFix®-fietsendrager en het FlexSpace® -zitysteem. Stuk voor stuk innovatieve systemen waarmee de Meriva ervoor zorgt dat de rug van alle inzittenden in dagelijkse situaties zoveel mogelijk wordt ontzien.

 


Vergroten

Geluid van de toekomst

De Meriva loopt ook wat infotainment betreft voorop. Met het grootste gemak sluit u een smartphone of andere apparatuur aan, zodat u via het infotainmentsysteem toegang hebt tot al uw informatie en multimedia-bestanden. Zo hoeft u in de Meriva nooit iets te missen.


Vergroten

Opvallen met erkenning

De Meriva combineert gebruiksgemak met een ongekend stijlvol design. Het comfort, de functionaliteit en de kwaliteit van de materialen zijn van een hoog niveau. Ook de zeer praktische inrichting en baanbrekende Flex-systemen maken duidelijk dat de Meriva in elk opzicht méér biedt.


Vergroten

Geef jezelf de ruimte

De Opel Meriva heeft een hoge “feel-good” factor. Voorin bieden de optionele ergonomische comfortstoelen optimale ondersteuning. De hoge zitpositie en overzichtelijke indeling van het dashboard maken het rijden minder vermoeiend. En zowel voorin als achterin heeft iedereen royaal de ruimte. Hoogwaardige materialen, sfeervolle kleuren en een unieke, informele inrichting maken dat iedereen graag tijd doorbrengt in de Opel Meriva.


Opel Meriva - Comfort

Veiligheid voorop

De Meriva is voorzien van geavanceerde veiligheidssystemen en innovatieve Duitse techniek. Goede voorbeelden zijn onder andere het optionele Adaptive Forward Lighting (AFL), Pedal Release System (PRS), voor-, zij- en gordijnairbags en actieve hoofdsteunen vóór. Alle veiligheidssystemen hebben als doel schade en letsel bij een aanrijding te vermijden of zoveel mogelijk te beperken. De Opel Meriva behaalde in de Euro NCAP veiligheidstests de hoogst mogelijke score.


Vergroten

Minimale kosten - Maximale prestaties

U heeft de keuze uit diverse zuinige benzine- of dieselmotoren én de Bi-Fuel variant, welke allen al voldoen aan de toekomstige strikte Euro 6-uitstootnormen. De nieuwste aanwinst, en het beste diesel-aanbod in het segment, is de 1.6 CDTi dieselmotor met 81kW (110 pk) en slechts 99 gram uitstoot. Met een verbruik van 3,8 liter op 100 kilometer is deze motor uiterst zuinig én milieubewust.


Next Steps
Voor wie meer wil

Meer informatie over de Opel Meriva.