Vorige
 • DE INSIGNIA SPORTS TOURER.

Volgende
Vorige
 • Opel, Insignia Sports Tourer, Design, Exterior, Front

  BAANBREKEND DESIGN.

  De ruime, veelzijdige Sports Tourer is elegant en aerodynamisch. Zijn lage luchtweerstand leidt tot lage brandstofkosten en een stiller interieur.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Design, Interior, AGR

  OMRINGD DOOR PURE LUXE.

  Geniet van een ruim interieur, uitgevoerd in exclusieve, hoogwaardige materialen. Optionele ergonomische AGR-comfortstoelen maken het businessclass-gevoel compleet.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Design, Wheels

  IN HET OOG SPRINGENDE VELGEN.

  Geef uw Insignia uw eigen uitstraling met schitterende lichtmetalen velgen, die perfect aansluiten bij de geprononceerde wielkasten en de sportieve lijnen van de Insignia.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Design, Sunroof

  PANORAMADAK.

  Het grote panoramadak met getint glas geeft extra licht in het interieur en een verkoelend briesje bij warm weer.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Design, Load Space

  BAGAGERUIMTE.

  De bagageruimte van de Insignia Sports Tourer heeft een indrukwekkende inhoud van 1.530 liter, wanneer de achterbank plat wordt neergeklapt.

Volgende
Vorige
 • EXTERIEUR

 • INTERIEUR

 • VELGEN

 • PANORAMADAK

 • LAADRUIMTE

Volgende
Vorige
 • Opel, Insignia Sports Tourer, Technology, Adaptive Cruise Control

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL.

  Adaptive Cruise Control zorgt dat u een veilige afstand tot uw voorganger houdt. Dat maakt rijden een stuk minder vermoeiend, vooral in langzaam rijdend verkeer of in de stad.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Technology, Driver Assistance

  UW VEILIGHEID STAAT CENTRAAL.

  De actieve veiligheidssystemen van de Insginia, zoals de dode-hoekwaarschuwing, Lane Change Alert en Lane Departure Warning dragen enorm bij tot de veiligheid.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Technology, Opel Eye

  OPEL EYE.

  Meer veiligheid, minder inspanning. Het Opel Eye camerasysteem omvat Traffic Sign Recognition, Forward Collision Alert, Emergency Braking en Following Distance Indication.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Technology, Adaptive Forward Lighting Plus

  ADAPTIVE FORWARD LIGHTING PLUS.

  Optimaal zicht en maximale zichtbaarheid in het donker, doordat AFL+ de Bi-Xenon koplampen afstemt op de rijsituatie.

Volgende
Vorige
 • ADAPTIVE CRUISE CONTROL

 • RIJHULPSYSTEMEN

 • OPEL EYE

 • ADAPTIVE FORWARD LIGHTING PLUS

Volgende
Vorige
 • Opel, Insignia Sports Tourer, Driving Efficiency, Engines

  RUIM MOTORAANBOD.

  De motoren voor de Insignia combineren krachtige prestaties met een hoge mate van efficiëntie en comfort. Het aanbod is uitgebreid met nieuwe fluisterstille diesels.

 • SHIFT UP!

  Aan u de keuze. Een efficiënte, soepele 6-versnellingsbak is op alle motoren standaard, terwijl diverse motoren ook leverbaar zijn met een alerte 6-traps automaat.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Driving Efficiency, Adaptive 4x4

  ADAPTIVE 4X4.

  Meer grip én meer dynamiek: de optionele vierwielaandrijving vergroot de stabiliteit en trekkracht van de Insignia, zelfs in de meest veeleisende situaties.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Driving Efficiency, Flexride

  DRUK OP "SPORT" VOOR MEER DYNAMIEK.

  Met FlexRide nemen veiligheid en rijplezier in gelijke mate toe, want het systeem reageert alert op veranderende omstandigheden en past zich direct aan uw rijstijl aan.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Driving Efficiency, ecoFLEX

  GROENE TECHNOLOGIEËN.

  Start/Stop, actieve grille-afsluiting, dieselmotoren met Blue Injectoren en andere geavanceerde technologieën dragen bij tot milieubewuste prestaties.

Volgende
Vorige
 • MOTOREN

 • TRANSMISSIES

 • ADAPTIVE 4X4

 • FLEXRIDE SYSTEEM

 • TECHNOLOGIE

Volgende
Vorige
 • Opel, Insignia Sports Tourer, Connectiviteit, OnStar

  UW PERSOONLIJKE ASSISTENT IN CONNECTIVITEIT & DIENSTVERLENING.

  OnStar geeft u 24 uur per dag, 365 dagen per jaar vrijwel overal in Europa toegang tot onze uitgebreide diensten.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Connectivity, Radio R300, Radio R400

  RADIO R300 COLOR EN R400 COLOR.

  Gewoon clever. Geniet maximaal van de rit met onze fantastische infotainmentsystemen.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Connectivity, Bose Sound System

  BOSE® SOUND SYSTEM.

  Geniet van de hoogwaardige geluidskwaliteit van het optionele Bose® geluidssysteem, dat uw Insignia met 8 of 9 luidsprekers verandert in een rijdende concertzaal.

 • Opel, Insignia Sports Tourer, Connectivity, Driver Display

  INFORMATIE OP MAAT.

  Het digitale informatiecluster is persoonlijk te configureren en werkt perfect samen met de geavanceerde infotainmentsystemen van de Insignia.

Volgende
Vorige
 • ONSTAR

 • INTELLILINK

 • R300/R400

 • BOSE® SOUND SYSTEM

 • DISPLAY

Volgende

ACCESSOIRES OP MAAT

Originele Opel accessoires geven u de mogelijkheid om uw Insignia Sports Tourer helemaal aan uw wensen en behoeften aan te passen. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strengen kwaliteitseisen van Opel.

De getoonde afbeeldingen kunnen verschillen van het verkochte product.

Close

Het elektronische FlexRide-onderstel van de Insignia biedt de mogelijkheid om de dynamiek van het volledige onderstel helemaal naar uw hand te zetten. Daarnaast regelt FlexRide ook de reactie op het gaspedaal en de afstemming van ESP, de stuurinrichting en (indien van toepassing) de automaat, voor een unieke rij-ervaring.

 

U kunt kiezen tussen drie rijstijlen :
- Sport voor een sportieve vering
- Tour voor ontspannen rijden op de snelweg
- Standard voor optimaal brandstofgebruik en verfijnd rijgedrag

Close

Het 4x4-systeem controleert door middel van sensoren de relatieve snelheid van elk wiel en zorgt er vervolgens voor dat het koppel automatisch optimaal over voor- en achterwielen, en over links en rechts wordt verdeeld. Het resultaat is meer trekkracht, betere stabiliteit en een perfecte rijdynamiek.

Close

Het Opel Eye camerasysteem waarschuwt u voor potentieel gevaar.

 

Traffic Sign Assistant leest verkeersborden, herinnert deze en geeft snelheidsbeperkingen en andere relevante verkeersaanwijzingen weer op het display.

 

Following Distance Indication toont continu de afstand tot de auto vóór u op het instrumentenpaneel, zodat u een veilige afstand kunt houden.

 

Forward Collision Alert waarschuwt met een geluidssignaal en een lampje wanneer u te snel op langzamer rijdend verkeer af rijdt, remt zo nodig automatisch geleidelijk af, en versterkt de remkracht als u zelf hard moet remmen.

Close

Side Blind Zone Alert (SBZA)
Dit systeem waarschuwt met een lampje in de buitenspiegel wanneer een voertuig wordt opgemerkt dat zich in de dode hoek van de Insignia bevindt.

 

Lane Change Alert (LCA)
Met behulp van een radarsignaal signaleert dit systeem snel naderend verkeer tot een afstand van 70 meter achter u. Als u op dat moment van rijstrook wilt wisselen, gaat een waarschuwingslampje knipperen.

 

Lane Departure Warning (LDW)
Als u onbedoeld uw rijstrook dreigt te verlaten, waarschuwt dit systeem met een oplichtend symbool op het instrumentenpaneel en een geluidssignaal.

Close

Diesel, bezine of LPG? De fluisterdiesel van zijn altijd stil en uiterst efficient. De 1.6 CDTI ecoFLEX Start/Stop (136pk) heeft met zijn 104g de laagste gecombineerde CO2 uitstoot1.


De meest economisch en milieubewuste keuze is de 1.4 Turbo ecoFLEX LPG: Brandstofverbruik in l/100 km: gecombineerd 7.9–7.6 (6.1–5.9); gecombineerde CO2 uitstoot in g/km: 128–124 (144–139).


1In overeenstemming met EC verordening No. 715/2007 en R (EC) No. 692/2008 (in de respectievelijke geldende versies).

Close

AFL+ omvat acht lichtfuncties, die afgestemd zijn aan de verkeerssituatie en andere externe omstandigheden. Sensoren verzamelen continu gegevens over de licht- en weersomstandigheden, gekoppeld aan uw snelheid, eventueel voor u rijdend of tegemoetkomend verkeer en uw stuurhoek. Op basis hiervan past AFL+ automatisch de sterkte, hoek en verdeling van de lichtbundel aan, om te zorgen dat u optimaal zicht heeft en uitstekend gezien wordt door andere weggebruik

Close

Het start/stop-systeem legt de motor stil wanneer u halt houdt en start hem weer op zodra u de koppeling loslaat. Met andere woorden: u stoot helemaal niets uit aan het verkeerslicht. Het actieve radiatorrooster sluit zichzelf wanneer er geen koellucht nodig is, om zo het verbruik verder te drukken. BlueInjection-technologie reduceert de NOx-uitstoot tijdens het rijden.

 

Brandstofbereik in l/100km: in de stad 11.4-4.5, buiten de stad 6.4-3.3, gecombineerd 8.2-3.8: gecombineerde CO2 uitstoot in g/km: combined 192-104.

 

In overeenstemming met EC verordening No. 715/2007 en R (EC) No. 692/2008 (in de respectievelijke geldende versies)

Close

Adaptive Cruise Control (ACC) in de Insignia maakt rijden in druk verkeer een stuk veiliger en minder inspannend. U stelt zelf de snelheid en afstand tot uw voorganger in, waarna het systeem automatisch optrekt en afremt om deze te handhaven. Het systeem maakt gebruik van een radarsensor om de afstand tot uw voorganger te meten. In combinatie met een automatische versnellingsbak remt Adaptive Cruise Control zo nodig zelf af tot volledige stilstand.

Close

De R300 Color omvat een kleureninfodisplay van 4,2˝ en zes luidsprekers. Aux-in en USB zijn standaard, de CD-speler en digitale radio (DAB/DAB+/DMB-R) een optie. U kunt kiezen uit diverse voorgeprogrammeerde geluidsconfiguraties, waaronder snelheidsafhankelijk volume, klank en bas.

 

De R400 Color voegt daar nog heel wat aan toe, waaronder stuurwieltoetsen en Bluetooth®-connectiviteit. Zo kunt u handsfree en spraakgestuurd bellen met uw geconnecteerde smartphone, alsook audio streamen zonder kabel. U kunt ook de optionele CD-speler bestellen voor nog meer audiomogelijkheden.

Close

Het standaard 3,5˝ (9 cm) grote monochrome display geeft de voertuiginformatie afkomstig van de boordcomputer weer, zoals brandstofverbruik, tripdetails en rijhulpsystemen.

Vanaf de versie Edition beschikt de Insignia over een 4,2˝ (10,7 cm) groot kleurendisplay, dat alle informatie weergeeft van het basisscherm en daarnaast over een thuisscherm beschikt voor voertuigfuncties, audio, telefoon, navigatie en voertuiginstellingen. Alles laat zich gemakkelijk bedienen via de stuurwieltoetsen.

Het optionele 8˝ (20 cm) grote hogeresolutiescherm biedt u rechtstreeks controle over elk informatie- en communicatieaspect. U kunt schakelen tussen de Tour-weergave (digitale snelheidsmeter en minder voertuiginformatie, meer media) en de Sport-weergave (klassieke analoge tellers en meer voertuigsysteeminfo).

Close

Het interieur van de Sports Tourer is van alle gemakken voorzien en schitterend afgewerkt. De cockpit is volledig om de bestuurder heen gebouwd, zodat alle bedieningselementen binnen handbereik liggen. Een geavanceerd IntelliLink-infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen zorgt voor perfecte integratie van al uw digitale apparatuur. Optionele ergonomische comfortstoelen met AGR-certificaat1 zorgen voor optimale ondersteuning van uw rug.

 

1 Het AGR-certificaat wordt toegekend door de Duitse vereniging van rugspecialisten “Aktion Gesunder Rücken e.v.”

Close

De Sports Tourer is één van de meest aerodynamische stationwagons op de Europese wegen. Zijn gestroomlijnde design is perfect in balans. Zijn gespierde vormen en brede wielspoor benadrukken zijn stabiele wegligging en zijn uitstekende wendbaarheid.

Close

Automatic Crash Response. Bij ongevallen wordt er onmiddellijk een OnStar-adviseur ingeschakeld.

 

Wi-Fi Hotspot1Uw auto is klaar voor Wi-Fi. Binnenkort kan u genieten van een stabiele 4G-internetverbinding voor max. 7 apparaten.


Smartphone App. De deuren vergrendelen/ontgrendelen, het oliepeil controleren en nog veel meer, allemaal vanop afstand.


Bijstand na diefstal. OnStar kan u helpen om uw auto terug te vinden en kan voorkomen dat hij opnieuw wordt gestart.


Bestemmingen downloaden. Een wijziging in uw route? Laat OnStar de bestemming downloaden naar het satellietnavigatiesysteem van Opel.

Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor uw regio of uitrustingsniveau. Klik hier voor een overzicht van mogelijke beperkingen.

 

De diensten van OnStar worden verzorgd door OnStar Europe Limited, een dochteronderneming van General Motors. Opel is niet verantwoordelijk voor de uitvoering van de diensten van OnStar.

 

1 Niet beschikbaar op dit moment

Close

De multimedia-opties van de Insignia doorbreken de grenzen tussen auto, bestuurder en digitale content. Met Navi 900 IntelliLink® kunt u video's afspelen van externe dragers via USB en audio streamen vanop draagbare Bluetooth®-apparaten.

 

Dankzij Apple CarPlay1 worden de tijdens het rijden toegankelijke functies van uw iPhone op een eenvoudige manier weergegeven op het centrale display van de auto. Zo kunt u telefoneren, berichtjes verzenden en ontvangen en muziek beluisteren via het aanraakscherm of via gesproken instructies aan Siri. Android Auto2 compatibiliteit met gelijkaardige functies zal beschikbaar zijn in de loop van 2016.

 

1 Apple CarPlay en Apple zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de V.S. en andere landen.
2 Android is een handelsmerk van Google Inc.