De naam zegt alles.De gloednieuwe Opel Insignia Grand Sport.

  • Groots design: elegant silhouet met eersterangs aerodynamica in de stijl van een grote coupé
  • Grootse lichtheid: tot 175 kilogram gewicht bespaard ten opzichte van zijn voorganger
  • Grootse technologie: meest geavanceerde vierwielaandrijving in zijn klasse
  • Grootse innovaties: IntelliLux LED® van de volgende generatie
  • Groots comfort: welnesszetels met AGR-certificaat
  • Grootse dienstverlening: uitgebreide Opel OnStar-service met ‘Persoonlijke assistent’
  • Grootse première: in maart 2017 onthuld op volgende Autosalon van Genève

 

Maak plaats voor de Opel Insignia Grand Sport. Een eerste blik op de volgende generatie van Opels vlaggenschip toont reeds dat hij zijn nieuwe naam niet gestolen heeft. Na de succesvolle eerste generatie van de Insignia – de Auto van het Jaar 2009 waarvan al meer dan 900.000 exemplaren werden verkocht – is de nieuwe Insignia Grand Sport gebaseerd op een gloednieuwe voertuigarchitectuur. De wielbasis werd 92 mm langer voor een veel ruimer interieur dat vooral de passagiers achteraan ten goede komt. Dit stelde de designers ook in staat om de nieuwe Insignia Grand Sport uitstekende, nieuwe, atletische verhoudingen te geven en de looks van een onvervalst vlaggenschip: hij oogt veel langer en lager, heeft het slanke, lenige silhouet van een coupé en het stoere postuur van wagens uit de hogere klasse. Dit wordt gecombineerd met de beste aerodynamica in zijn klasse en een Cx van slechts 0,26. Binnenin geeft de nieuwe Insignia Grand Sport de bestuurder een goed gevoel met een slank, omsluitend dashboard en een drie centimeter lagere zithouding die een meer boeiende en directere rijervaring oplevert.

Insignia-Grand-Sport

De Grand Sport ziet er niet alleen dynamischer uit – hij is het ook. Net als bij de Opel Astra stond efficiëntie centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe Insignia. Door een geoptimaliseerde ruimtebenutting en het gebruik van lichte materialen kon tot 175 kilogram aan gewicht bespaard worden, wat de stuurprecisie en wendbaarheid ten goede komt. Dankzij nieuwe, hightechuitrustingen zoals de vierwielaandrijving met koppelvectoring – het meest geavanceerde systeem in het segment – of de nieuwe automatische achtversnellingsbak, kunnen bestuurders hun kracht ten volle benutten.

Bovendien biedt de Insignia Grand Sport een reeks toptechnologieën aan die het rijden veiliger, meer ontspannen en comfortabeler dan ooit maken. Voortbouwend op de alom geprezen adaptieve ledmatrixverlichtingssysteem van de Astra hebben de Opel-ingenieurs voor de Insignia nu al de tweede generatie IntelliLux LED®-verlichting ontwikkeld: ze is nog sneller, nauwkeuriger en krachtiger en haar grootlicht heeft een bereik tot 400 meter. Rijstrookassistentie (Lane Keep Assist) met automatische stuurcorrectie, een nieuwe display in de voorruit en de 360°-camera in combinatie met comfortuitrusting zoals de unieke premiumzetels met AGR-certificaat, zetelverwarming voor- en achteraan tot de verwarmde voorruit maken de Insignia nog comfortabeler. Uiteraard heeft hij ook uitstekende infotainment en connectiviteit aan boord dankzij IntelliLink-systemen van de nieuwste generatie en de connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar die, bij de lancering van de Insignia, een nieuwe service zal aanbieden: de ‘Persoonlijke assistent’. Maar de nieuwe Insignia Grand Sport is niet alleen bezorgd om de veiligheid van zijn inzittenden: hij is de eerste Opel met een actieve motorkap in aluminium die bij een ongeval met een voetganger, in milliseconden omhoog gaat om de ruimte tussen voetganger en harde motoronderdelen te vergroten, waardoor de bescherming aanzienlijk verbeterd wordt.

Insignia-GS-rear

“Opel komt met de nieuwe Insignia Grand Sport opnieuw sterk uit de hoek. Ons nieuwe vlaggenschip tilt de alom geprezen troeven van zijn succesvolle broer, de Astra, naar een hoger niveau. Geen enkele andere auto in de klasse van de Insignia kan prat gaan op zoveel hypermoderne technologie. Wij maakten hem licht, wendbaar en groots om mee te rijden. En onze ontwerpers gaven hem een uitzonderlijke combinatie van elegantie en sportiviteit, die zelfs auto’s uit hogere klassen en prijscategorieën zullen benijden. De nieuwe Insignia scheert echt nieuwe, hoge toppen. Het is een Grand Sport in de beste betekenis van het woord”, aldus Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann.

 

Lees hier het volledige persbericht.
Meer over de nieuwe Insignia.
Schrijf u in voor de nieuwe Insignia nieuwsbrief.
Lees hier het volledige persbericht.
Schrijf u in voor de nieuwe Insignia nieuwsbrief.