Ampera-e.Batterij & rijbereik.

De nieuwe Opel Ampera-e is DE elektrische auto ofwel ‘ Das Elektroauto ’, met een revolutionair rijbereik van 520 kilometer, officieel gecertificeerd volgens NEDC (New European Driving Cycle – Nieuwe Europese Rijcyclus). Tijd dus om deze elektrische auto en zijn hightechbatterij beter te leren kennen.

Batterij

Lithium-ionbatterij van 60 kWh samengesteld uit 288 cellen, verdeeld over acht modules van 30 en twee modules van 24 cellen. Het volledige batterijpakket maakt integraal deel uit van de voertuigbodem. Dat bespaart plaats en bevordert tegelijkertijd de veiligheid. 30 minuten laden aan een openbare gelijkstroomsnellader van 50 kW volstaat om het rijbereik te verlengen met 150 kilometer. Opel geeft een garantie van acht jaar of 160.000 kilometer op het batterijsysteem.

Rijbereik

Met een volle batterij heeft de revolutionaire elektrische auto een rijbereik van 520 kilometer volgens de NEDC-testcyclus. Bovendien maakt de Opel Ampera-e ook indruk wanneer hij (via een verkorte testprocedure) getest wordt volgens het snelheidsprofiel gedefinieerd in de WLTP-rijcyclus (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure). Op basis van deze ontwikkelingstest schatten de ingenieurs dat het gecombineerde rijbereik volgens de WLTP 380 kilometer bedraagt. Uiteraard zal het rijbereik in het dagelijkse gebruik variëren en afhangen van het persoonlijke rijgedrag en externe factoren.