CNG: ideaal voor uw wagenpark.5 veelgestelde vragen, 5 duidelijke antwoorden.

CNG

Wat is CNG?

CNG staat voor ‘Compressed Natural Gas’, gecomprimeerd aardgas dus. Die brandstof is een pak goedkoper dan benzine en een pak beter voor het milieu: ze stoot 95% minder fijn stof uit en  tot 30% minder CO2.

CNG maakt uw wagenpark milieuvriendelijker.


Is CNG ook goed voor mijn vloot?

Absoluut. Bij elke tankbeurt bespaart u: u betaalt immers minder voor CNG dan voor benzine of diesel. Plus, en dat maakt het nog interessanter: u betaalt jaar na jaar géén verkeersbelasting en bent vrijgesteld van de eenmalige belasting op inverkeerstelling.

Met CNG bespaart u een hoop kosten.


Waar kan er CNG getankt worden?

Vandaag zijn er al meer dan 100 tankstations in België. Kijk maar: www.ngva.be. En er komen er steeds bij. Zo zullen er tegen 2020 zo’n 300 plaatsen zijn waar u CNG kunt tanken.

CNG verspreidt zich over heel het land.


Is een CNG-wagen wel veilig?

Absoluut. De aardgastanks beantwoorden aan de strengste normen, ze zijn superstevig en geven in zeer extreme omstandigheden geen krimp, zelfs niet bij zware crashes. Aardgas is lichter dan lucht, waardoor het stijgt en niet zoals LPG rondom het voertuig blijft ‘hangen’. Zo bent u altijd veilig, in en rond uw wagen.

CNG zorgt voor een veilig wagenpark.


Zijn er wel modellen die passen in mijn vloot?

Zeker. De vijfdeurs Astra of de Astra Sports Tourer liggen al goed in de fleetmarkt. In de nieuwe CNG-uitvoering zijn deze allrounders nog interessanter voor uw fleet. Met de Zafira CNG hebt u een grote, multifunctionele monovolumewagen, met de Combo Cargo CNG hebt u een harde werker die u minder kost.

Opel heeft CNG-modellen voor uw wagenpark.

 

CNG

Configureer hier uw Astra met CNG.
Configureer hier uw Zafira met CNG.
Configureer hier uw Combo met CNG.