Opel in volle groei – nu al een miljoen exemplaren verkocht.45.500 meer voertuigen verkocht in de eerste tien maanden van het jaar.

miljoen-opels-2016

Opel blijft groeien in Europa: in de eerste tien maanden van het jaar stegen de registraties in Europa met 45.500 eenheden of ongeveer vijf procent tot meer dan 977.000 eenheden. Tot op heden heeft de autofabrikant uit Rüsselsheim dit jaar al meer dan een miljoen voertuigen verkocht, waarbij deze mijlpaal zowat twee weken eerder dan vorig jaar bereikt werd.

Opel slaagde er niet alleen in de omzet in de eerste tien maanden van het jaar op te trekken, ook het Europese marktaandeel groeide lichtjes tot 5,81 procent met een stijging in 12 markten, waaronder België. Het merk zette dan ook zijn beste resultaten in tien maanden neer sinds 2011 en dat terwijl het bedrijf zich volledig heeft teruggetrokken uit de Russische markt.

“Opel zet zijn stijgende trend voort. Deze cijfers bewijzen dat onze nieuwe modellen goed onthaald worden. In 2017 verhogen we de inzet, want dan lanceren we zeven nieuwe modellen. Dat is meer dan Opel ooit eerder heeft gedaan en onze klanten kunnen er alvast naar uitkijken. Dankzij de nieuwkomers zullen we ook sterker aanwezig zijn in marktsegmenten met heel wat potentieel”, zegt Vice President Sales & Aftersales Peter Christian Küspert.

Opel zit midden in het grootste modeloffensief uit zijn lange geschiedenis en zal 29 nieuwe modellen lanceren tussen 2016 en 2020. Het thema voor 2017 luidt ‘7 in 17’. Naast de elektrische Ampera-e zal Opel volgend jaar ook de nieuwe generatie van vlaggenschip Insignia lanceren. Deze zal verkrijgbaar zijn als vijfdeurs berline (Insignia Grand Sport), als break (Insignia Sports Tourer) en als offroadbreak (Insignia Country Tourer). Verder komt er een nieuwe versie van de Vivaro. Bovendien zal Opel aanwezig zijn in het snelgroeiende CUV-segment met de Crossland X en een andere nieuwkomer.

De nieuwe Opel-modellen hebben de verkoopcijfers dit jaar al opgedreven, waarbij de Astra aan de leiding staat met ongeveer 235.000 verkochte exemplaren in Europa. Dat is een stijging met ongeveer een kwart. Ondertussen heeft het bedrijf reeds meer dan 300.000 bestellingen ontvangen voor de ‘Europese Auto van het Jaar 2016’. Ook de vraag naar de compacte SUV MOKKA X is hoog. Er kwamen al 75.000 bestellingen voor binnen, hoewel de auto in Europa nog maar enkele maanden bestelbaar is.