Opel noemt nieuw crossovermodel Crossland X.Succesvolle Opel MOKKA X krijgt gezelschap van nieuwe Opel CROSSLAND X.

Crossland-x

Er zijn auto’s die wat ‘X-tra’ hebben. Met de MOKKA X biedt Opel reeds een subcompacte SUV aan waarvan in heel Europa al meer dan 600.000 exemplaren verkocht zijn. Begin 2017 zal Opel naast bestseller MOKKA X in het B-segment een nieuw crossovermodel (CUV) lanceren, de Opel CROSSLAND X. De nieuwe CUV volgt de tendens naar sportieve en ruime crossovers. De naam, die nieuw, anders en boeiend is, stemt overeen met het karakter van de auto.

“De klanten willen ook in het B-segment meer emotionele auto’s”, zegt Opel-CMO Tina Müller. “Met de CROSSLAND X spelen we daarop in, want het is een auto met een intrigerend design en de voordelen die een SUV biedt voor een stedelijke levensstijl: handig in de stad, trefzeker op lange afstanden. Deze auto mikt op mensen die het plattelandsleven willen beleven in de stad, die tomaten en kruiden kweken op hun daktuin en veel plaats nodig hebben voor hun kinderen en de boodschappen uit de biowinkel.”

Sinds 2010 is de verkoop van SUV’s en CUV’s vervijfvoudigd. De Opel CROSSLAND X zal dat marktsegment een extra impuls geven en het merk Opel nog meer groeipotentieel bezorgen. Met de nieuwe CUV start Opel in 2017 een crossoveroffensief, waarbij het merk een categorie toevoegt aan zijn bestaande aanbod, dat van de ADAM tot de Zafira reikt.