AUTOBEST 2016 Awards groot succes voor Opel.Awards voor Opel Ampera-e en Opel Group.

Autobest2016-1

De AUTOBEST Awards 2016 zijn een groot succes voor Opel. De autofabrikant uit Rüsselsheim sleepte trofeeën in de wacht in twee categorieën. De deskundige jury van AUTOBEST, die bestaat uit onafhankelijke journalisten uit 31 Europese landen, stemde de Ampera-e tot ECOBEST 2016. De revolutionaire elektrische wagen met uitzonderlijk bereik versloeg een geduchte concurrentie door “het juiste antwoord te bieden om de toekomst van elektromobiliteit in Europa vorm te geven”. Bovendien erkende de jury “Opels geslaagde ommekeer onder het leiderschap van Dr. Karl-Thomas Neumann”. Verder zei de jury dat Opels credo waarbij ‘Duitse precisie samengaat met sculpturale vormgeving’ van toepassing is op zowel de modellen als het bedrijf. Het resultaat: de Opel Group werd uitgeroepen tot COMPANYBEST 2016.

“We zijn erg trots deze prestigieuze prijzen te ontvangen,” aldus de CEO van Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. “Het bewijst dat onze modellen maar ook wij als bedrijf en het merk de mensen weten te overtuigen. Tot dusver zijn we dit jaar op 18 markten gegroeid. Dat is alleen mogelijk met een goed team en de juiste producten. Het succes van onze bestseller, de Astra, en de baanbrekende technologie van de nieuwe Opel Ampera-e zijn slechts twee voorbeelden van ons omvangrijk modellenoffensief.”

De Opel Ampera-e is representatief voor het innovatievermogen van Opel. Hij brengt een revolutie teweeg in elektromobiliteit. Met zijn actieradius van meer dan 500 kilometer (elektrisch bereik, gemeten volgens de New European Driving Cycle in km: > 500 km, voorlopig cijfer) beschikt de elektrische wagen over minstens 100 km meer dan zijn naaste, reeds gecommercialiseerde concurrent uit hetzelfde segment. Bovendien biedt de Ampera-e veel rijplezier en kan hij even temperamentvol uit de hoek komen als een sportwagen. De prestaties van de elektromotor zijn gelijk aan 150 kW/204 pk en de nieuwe elektrische wagen trekt in 3,2 seconden op van 0 tot 50 km/uur. Bovendien zijn de grote batterijen van 60 kWh intelligent ingebouwd in de bodemplaat, zodat er voldoende plaats is voor vijf passagiers en een koffer met de laadcapaciteit van een vijfdeurs uit de compacte klasse. Tot de hoogtepunten behoren ook de kenmerkende hoogstaande digitale connectiviteit van Opel dankzij OnStar en smartphoneprojectie.

Opel breit een naadloos vervolg aan zijn AUTOBEST-successen van vorig jaar. In 2015 overhandigde de jury Opel de SAFETYBEST-award voor de IntelliLux LED®-matrixverlichting. Eerder werd de Opel Corsa tot Best Buy Car of Europe for 2015 uitgeroepen.