In een Opel is er plaats voor iedereen.De beste vriend van de mens gaat in alle veiligheid mee op vakantie.

zafira-puppy1

Men beweert dat honden op hun baasjes lijken. Als ze samen in een Opel zitten, zien ze er in elk geval even gelukkig uit. Wanneer Bobby de golden retriever het gezin vergezelt op een uitstap naar zee, komen de handige accessoires van Opel goed van pas, zoals veiligheidsroosters, omkeerbare koffermatten, harde kofferbekledingen en het bagage­systeem FlexOrganizer®. De beste auto’s voor reizende honden zijn de Opel Astra Sports Tourer (koffervolume: 540 tot 1.630 liter), de Opel Zafira (152 tot 1.860 liter) en de Opel Insignia Sports Tourer (540 tot 1.530 liter). Voor eigenaars van grote honden, bijvoorbeeld sint-bernards of Ierse wolfshonden, heeft Opel XXL-opties zoals de Combo (tot 3.200 liter) of de Vivaro (tot 5.900 liter).

Bestuurders moeten steeds vermijden dat de veiligheid van hun voertuig in het gedrang komt door de bagage of de inzittenden. Honden vormen geen uitzondering op de regel. Tijdens lange ritten is het voor iedereen beter wanneer onze viervoeter in de koffer kan reizen, het liefst gescheiden van de andere passagiers met een veiligheidsrooster. Onze vriend kan maar beter niet in een projectiel veranderen tijdens een ongeval. Bij een botsing aan 50 kilometer per uur kunnen de krachten die inwerken op een voorwerp 30 keer hoger zijn dan het gewicht van dat voorwerp. Het is dan ook belangrijk huisdieren te beschermen, zodat ze niet naar voren geslingerd worden.

Opel biedt heel wat accessoires speciaal voor hondeneigenaars. In de Zafira blijven reistassen en de hond mooi op hun plaats dankzij een op maat gemaakt hondenhek en bagagesystemen zoals de FlexOrganizer®-netten en FlexRail®-stangen. Eigenaars van een Zafira met bijzonder harige honden, zoals retrievers (zie foto’s), collies of briards, zullen de harde kofferbekleding met het Zafira-logo zeker waarderen wanneer ze hun auto willen beschermen tegen een doorweekte vacht. Voor de Astra Sports Tourer en de Insignia Sports Tourer biedt Opel vergelijkbare accessoires, waaronder een omkeerbare koffermat met een hoogwaardig tapijt aan de ene kant en een waterdichte rubberen bekleding aan de andere kant.

zafira-puppy2

Een hond houdt onderweg van een luchtig plekje om te liggen, maar niet van tocht. Hitte in de wagen is uit den boze voor alle honden. Daar moeten hun baasjes rekening mee houden wanneer ze ergens stoppen voor een pauze, vooral in auto’s met grote ramen die erg snel kunnen opwarmen wanneer de airconditioning uitstaat. Het gezin neemt de hond dus beter mee wanneer het even de benen strekt. Als het niet mogelijk is de hond mee te nemen op sightseeing, is parkeren in een ondergrondse parking met veel schaduw de beste oplossing. Het is daar meestal zo koel, rustig en donker dat viervoeters wellicht een dutje doen.

“Een echt hondenleven”, zegt men wel eens. Maar dat leven hoeft niet onaangenaam te zijn, en al zeker niet in een Opel.

Ontdek uw Zafira.
Configureer uw Zafira.
Ontdek uw Zafira.
Configureer uw Zafira.